Ανανέωση διαπίστευσης του εργαστηρίου ποιοτικού ελέγχου από τον ISTA

Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι ανανεώθηκε  για ακόμα μία 3-ετία η διαπίστευση που έχει λάβει το εργαστήριό μας από τον ISTA (International Seed Testing Association)

O ISTA ιδρύθηκε το 1924, με σκοπό την ανάπτυξη και δημοσίευση τυποποιημένων διαδικασιών στον τομέα του ελέγχου ποιότητας σπόρων σποράς. Ο Οργανισμός αυτός παράγει διεθνώς συμφωνημένους κανόνες δειγματοληψίας και ποιοτικού ελέγχου σπόρων, πιστοποιεί εργαστήρια, προωθεί την έρευνα, παρέχει διεθνή πιστοποιητικά ανάλυσης σπόρων και εκπαίδευση και μεταδίδει τη Γνώση στην επιστήμη και την τεχνολογία των σπόρων σποράς.

Το εργαστήριο ποιοτικού ελέγχου της Εταιρείας μας διαπιστεύτηκε  για 1η φορά κατά τα πρότυπα ISTA  το 2014, ενώ αποτελούμε μέλος του ISTA από το 2010 .

Στην Ελλάδα μόνο δύο εργαστήρια έχουν λάβει μέχρι σήμερα διαπίστευση ISTA, το δικό μας και ο Σταθμός Ελέγχων Σπορών (ΚΕΠΠΥΕΛ),  ενώ ελάχιστα είναι τα- κατά ISTA- διαπιστευμένα  εργαστήρια  στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, Βαλκανίων και Μέσης Ανατολής .

Μέσα από την εν λόγω  διαπίστευση, μας παρέχεται η αρμοδιότητα -μα και συνάμα η ευθύνη- να πιστοποιούμε την ποιότητα των σπόρων μας εκδίδοντας  πιστοποιητικά ISTA, τα οποία είναι απαραίτητα για τη εξαγωγή σπόρων σποράς σε Τρίτες χώρες (εκτός ΕΕ). Με τον τρόπο αυτό, στο θέμα του ποιοτικού ελέγχου, αποφεύγουμε κάθε εμπλοκή με 3ους εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο & χρήμα στη διαδικασία των εξαγωγών μας.

Η επιτυχία αυτή είναι αποτέλεσμα της στοχευμένης δράσης  της Εταιρείας μας για διαρκή βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων και των διαδικασιών μας. Παράλληλα, αποτελεί και ισχυρό παράδειγμα έκφρασης των Αρχών Λειτουργίας μας και πιο συγκεκριμένα της Συνεργασίας, της Δίψας για μάθηση & της Συνέπειας λόγων & έργων.